Ink-tiimin kevään 2017 soma-kampanjassa taistellaan syrjintää vastaan ja ollaan syrjittyjen puolella

Sun puolella 2017 on syrjinnän ja kiusaamisen vastainen kampanja. Syrjintä kuuluu olennaisesti koulukiusaamiseen, vaikka se onkin usein vaikea mieltää kiusaamiseksi ja se jää siksi usein huomioimatta. Tavoitteenamme on lisätä tietoutta syrjinnästä ja sen mahdollisista vaikutuksista, sekä lisätä tietoisuutta siitä, kuinka puuttua syrjintään. Lisäksi tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta erilaisista tukiverkostoista ja selventää nuorille, mistä hakea apua syrjintään tai sen aiheuttamiin ongelmiin.

 

Tarkoituksenamme on tuoda julki syrjintää tai kiusaamista kokeneiden selviytymistarinoita ja näin herättää ajatuksia siitä, kuinka vahingollista se voi todellisuudessa olla. Tulevaisuudessa tulemme julkaisemaan vapaaehtoisten kertomia syrjintä -ja kiusaamistarinoita videoiden muodossa ja myös sinä voit lähettää meille oman tarinasi joko sosiaalisessa mediassa viestillä tai sähköpostitse (anni.parkkonen@musicagainstdrugs.info 12.5.2017 mennessä). Kysy rohkeasti lisätietoja, jos haluat tietää lisää kampanjastamme! 

 

Lisätietoja kampanjasta Facebook-sivulla.

 

Kampanja on Music Against Drugs ry:n Ink-tiimin nuorten suunnittelema ja toteuttama projekti, joka toimii osana Nuorten inklusiivinen tiimimalli -kehittämishanketta.

 

Music Against Drugs ry on käynnistänyt paikallisen, nuorten työelämäosallisuutta edistävän Nuorten inklusiivinen tiimimalli -kehittämishankkeen (2015–2018). Kehittämishanke on osa Sosiaali- ja terveysministeriön avustuskeskus STEA:n Paikka auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on edistää erityisesti vaikeasti työllistyvien ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten mahdollisuuksia päästä työelämään sekä vahvistaa nuorten työelämävalmiuksia.

Up With People 27.11.2016

Lunta on alkanut sataa taas ja sitä tulee oikein pyryttämällä. Sunnuntaiaamu ja saat nukkua pitkään. Ai niin, parin tunnin päästä pitää lähteä katsomaan musikaalia! Vai pitäisikö jäädä sängyn pohjalle rentoutumaan? Alkuodotukset musikaaliin eivät olleet kummoiset, ehkä meihin suomalaisiin ei välttämättä pure superoptimistisuus ja teemana maailman pelastaminen. Mutta itsekin musikaalisena ihmisenä olen aina kiinnostunut mahdollisuudesta päästä seuraamaan livemusiikkia.

Musikaali on Paviljongin auditoriossa ja väkeä on paljon: kouluikäisiä lapsia, nuoria, sekä työikäisiä. Vastaanotto on hieno, musikaalin näyttelijät ottavat katsojat vastaan jo heti aulassa ja tunnelma on kansainvälinen. Meitä Music Against Drugs ry:stä ja Ink-tiimistä kiva porukka ja viemmekin melkein koko rivin auditorion reunassa.

Heti se alkaa, nimittäin iloinen musiikki, laulu ja mukaansatempaavuus. Voiko tähän asennoitua? Maailmassa kuohuu, terrori-iskut muistuttavat itsestään viikoittain, politiikkaa kyseenalaistetaan ja ulkona todellakin on kylmä ja tuulista. Ilman alkulämmittelyä pitäisi heti osata olla iloinen! Musikaali kertoo Up with Peoplen historiasta aina 60-luvulta nykypäivään asti ja juoni alkaa rakentua mukavasti laulu toisensa jälkeen.

Kaikki esiintyjät ovat nuoria, samanikäisiä kuin minä. Laulut on englanniksi, näyttelijät ovat todella kansainvälisiä ympäri maailmaa, suurin osa Yhdysvalloista. Porukkaan on saatu suomalainen Roosa Rovaniemeltä, joka juontaa osioita suomeksi. Eri vuosikymmenet kerrotaan hienosti! Ajankohtaisten asioiden ympärille kootaan vuosikymmenten tunnetuimpia lauluja, joista on tehty älyttömän hyviä versioita! Miten nämä nuoret ovatkaan näin lahjakkaita? Milloin he ovat pystyneet harjoittelemaan? Paljon iloisia lauluja, mutta kurkistus myös ei niin iloisiin tapahtumiin nykypäivänä ja halutaan muistaa pakolaisia, sekä väkivallan uhreja.

Nuorten joukossa on superlahjakkuuksia! Hienoa tanssikoreografiaa, lava on usein täynnä ihmisiä ja kaikki osaavat laulaa upeasti. Bändi osaa soittaa joka laulun, joita oli muuten kymmeniä. Lopuksi tulee Apulantaa, mitä ihmettä! Yhdysvaltalainen laulaja osaa suomalaiset sanat ulkoa ja muut laulavat mukana. Mahtavaa!

Kyllähän tuosta jäi hyvä mieli. Aika hienoa, että innostaminen maailmanrauhan puolustamiseen voidaan tehdä musiikin ja tanssin keinoin. Lisää tällaista, suosittelen kaikille! Suomalaiselle mielelle tekee hyvää hypätä välillä iloisten laulujen maailmaan. Up with People rekryää parhaillaan myös uusia nuoria porukkaansa.

Kiitos Jyväskylän Energia lipuista!

– Lotta

Valtakunnallisen bändikilpailun finaalitapahtuma la 10.12.2016 klo 18–22 Jyväskylän Veturitalleilla

Music Against Drugs ry järjestää valtakunnallisen bändikilpailun finaalin la 10.12.2016 klo 18–22 Jyväskylän Veturitalleilla. Finaalitapahtumassa esiintyy neljä nettiäänestyksessä eniten ääniä kerännyttä bändiä, jotka on nähty paikallisten Music Against Drugs -iltatapahtumien lavalla ympäri Suomea.

Finaalitapahtumassa lavalle nousevat ja voitosta sekä huikeista palkinnoista kilpailevat: Wasted By Time (Kajaani), Karmament (Joensuu), Total Fiasco (Pori) ja Blue Acid (Kuopio)!

Finaalitapahtuman ohjelmassa on bändien esiintymisten lisäksi luvassa mm. toimintapisteitä ja DJ. Tapahtuman aikana palvelee Kulttuurikahvila Kisko.

Tapahtuma on kaikille avoin sekä päihteetön.
Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lisätietoja finaalitapahtumasta Facebookissa.

 

Tervetuloa!

 

Music Against Drugs -bändikilpailun finaaliäänestys on nyt auki!

Music Against Drugs -bändikilpailun valtakunnallinen finaalitapahtuma järjestetään la 10.12.2016 klo 18-22 Veturitalleilla, Jyväskylässä.

Nyt on käynnistynyt nettiäänestys, jonka perusteella neljä eniten ääniä saanutta bändiä nousee esiintymään Finaalilavalle.

Äänestyksessä ovat mukana seuraavat bändit:

Käy äänestämässä suosikkiasi osoitteessa www.musicagainstdrugs.info/finaaliaanestys. Äänestys päättyy sunnuntaina 27.11.2016 klo 23:59.

Merit Kokkonen palkittiin Mysteeri Kuopion lahjakortilla Music Against Drugs Säpinää -kilpailussa 6.11.2015

IMG_1563

Merit Kokkonen palkittiin Music Against Drugs Säpinää -kilpailussa Mysteeri Kuopion lahjakortilla.

 

Merit Kokkonen on kuopiolainen nuori, joka toimii aktiivisesti monenlaisessa harrastustoiminnassa. Vapaa-ajallaan Merit osallistuu muun muassa kuorotoimintaan, toimii erilaisissa ohjaustehtävissä ja tukioppilaana. Merit valittiin Kuopion Music Against Drugs Säpinää -kilpailun voittajaksi 6.11.2015. Palkinnoksi kilpailusta Merit sai Mysteeri Kuopion lahjakortin, jonka myötä hän pääsee kavereidensa kanssa kokeilemaan, miten ripeästi mysteerit ratkeavat Room Escape -seikkailussa.

Music Against Drugs Säpinää -kilpailun voiton kunniaksi esitimme Meritille kysymyksiä, ja pyysimme häntä kertomaan hieman fiiliksistään ja taustastaan aktiivisena nuorena.

 

Kerro vapaasti itsestäsi.

”Hei olen Merit Kokkonen. Olen 15-vuotias eli käyn yhdeksännettä luokkaa. Lempiaineitani koulussa ovat musiikki, kotitalous ja matikka. Koulussa olen mukana oppilaskunnassa, liikkuvassa-koulussa ja olen tukioppilas. Minä harrastan kuoroa, olen Pilotti-kerhon ohjaaja ja vertaisohjaaja nuorisotaloilla. Olin viime viikolla mukana myös kansainvälisellä leirillä, jossa oli mukana Italialaisia, Slovenialaisia ja Irlantilaisia. Minä pidän eniten elämässäni kavereistani,
perheestäni ja laulaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Olen nimittäin jo pitkään halunnut olla laulaja.”

 

Milloin ja missä tilanteessa kuulit, että sinut on ilmoitettu mukaan Säpinää-kilpailuun? Miltä tämä sinusta tuntui/millaisia fiiliksiä heräsi?

”Tiesin asiasta jo siinä vaiheessa, kun minua oltiin ilmoittamassa mukaan. Olen ollut alusta asti todella innoissani Säpinää-kilpailusta, ja hyvillä mielin lähdin siihen mukaan.”

 

Minkä asioiden uskot olevan syynä siihen, että juuri sinut ilmoitettiin kisaan mukaan?

”Luulisin, että minut ilmoitettiin mukaan aktiivisuuteni takia, olen koko ajan jossain kun on niin paljon harrastuksia.”

 

Miten kannustaisit muita nuoria mukaan erilaiseen harrastustoimintaan?

”Tosi moni nuori varmaan luulee, että harrastuksista ei ole hyötyä, mutta asiahan ei ole niin. Harrastukset tuovat paljon iloa, uusia kokemuksia ja kavereita elämääsi!”

 

Mitä erilaiseen harrastustoimintaan osallistuminen voi mielestäsi nuorelle antaa?

”Hyviä kavereita, uusia kokemuksia ja paljon muuta. Minulle esimerkiksi kuoro on tuonut todella hyviä ystäviä ja aina kun menen kuoroharjoituksistani kotiin, niin olen tosi onnellinen ja muutenkin hyvällä tuulella. Sitten taas tukioppilas toiminta, vertaisohjaajana oleminen ja Pilotti-kerhon ohjaus on jotain aivan uskomatonta. Siinä täytyy oikeasti heittäytyä, kun vedät jotain peliä, että saat muutkin lähtemään siihen mukaan. Ja se kun onnistut siinä, että kaikki lähtee mukaan. Sinulle tulee niin onnistunut olo ja saat olla ylpeä itsestäsi, se on jotain niin ihanaa!”

 

Miten Music Against Drugs ry:n toiminta on näkynyt viime viikkojen aikana Kuopion alueella?

”Ainakin nuorisotalot ja koulut ovat olleet täynnä Music Against Drugs julisteita. Meidän koulussa on ollut myös aiheeseen liittyviä aamunavauksia ja tukioppilaat ovat järjestäneet kaikenlaisia pelejä.”

 

Mitä Music Against Drugs tuo järjestönä mieleesi?

”Music Against Drugs järjestö on omasta mielestäni todella kannustava nuoria kohtaan. Verkkosivut ainakin antavat sellaisen kuvan.”

 

Onnea vielä kerran voittajalle!

 

Joensuun Music Against Drugs Säpinää -kilpailuun voi ilmoittautua 4.11. asti!

Joensuun Music Against Drugs Säpinää -kilpailuun voit ilmoittautua 4.11. asti täältä.

Osallistuminen kilpailuun todella kannattaa, sillä eniten ääniä saanut palkitaan Enjoy Lifen 500 euron arvoisella lahjakortilla lumikenkäretkelle. Lumikenkäretken lisäksi lahjakortti sisältää kuumaa juotavaa, nokipannukahvit tai teetä sekä pientä makeaa purtavaa.

Ja eikun ilmoittautumaan! 🙂

Kajaanin Music Against Drugs -iltatapahtuman ajankohta on muuttunut!

TIEDOKSI:

Kajaanin Music Against Drugs -iltatapahtuman ajankohta on muuttunut!

Iltatapahtuma järjestetään aiemman perjantain 20.11. klo 17:30–23.00 sijaan jo TORSTAINA 19.11. tuntia aikaisemmin eli klo 16:30–22.00 Hauholan koululla.

TERVETULOA!

Kuopion Music Against Drugs -bändikilpailun äänestys on nyt auki!

Kuopion Music Against Drugs Säpinää -kilpailun ilmoittautumisaikaa on jatkettu 18.10. asti!

Kuopion Music Against Drugs Säpinää -kilpailun ilmoittautumisaikaa on jatkettu!

Ilmoittautua voit aina sunnuntaihin 18.10.2015 asti alla olevan linkin kautta:

Ilmoittautuminen Kuopion Music Against Drugs Säpinää -kilpailuun 

Voit ilmoittautua joko itse mukaan kilpailuun tai vaihtoehtoisesti ilmoittaa mukaan tietämäsi aktiivisen nuoren.

 

 

 

 

Music Against Drugs -kokonaisuus on käynnistynyt Kuopiossa

 

Kuopio_startti_rajattu

Iloisia tunnelmia Kuopiossa 10.09.2015.

Kuuden kuukauden mittainen Music Against Drugs -kokonaisuus on käynnistynyt Kuopiossa.
Torstaina 10.9.2015 kokonaisuutta käytiin yhdessä läpi kohtaavan työn ammattilaisten kanssa.

Myös Music Against Drugs -kokonaisuuden toimintatorille sekä Säpinää- ja bändikilpailuihin voi
nyt ilmoittautua mukaan alla olevien linkkien kautta.

Ilmoittautuminen Kuopion Music Against Drugs -bändikilpailuun

Ilmoittautuminen Kuopion Music Against Drugs Säpinää -kilpailuun

Ilmoittautuminen Kuopion Music Against Drugs -toimintatorille

Kuopion iltatapahtuma järjestetään 6.11.2015 klo 17:30–23:00 Petosen nuorisotalo Pinarilla.
Käy osallistumassa Facebook-tapahtumaan osoitteessa:
https://www.facebook.com/events/990416807688763/